Onze groepen

Samenstelling en grootte 
Wij vangen de kinderen op Het Helpernest op in twee groepen; de Spetters en de Kanjers.

De Kanjergroep bestaat uit maximaal 14 kinderen in de leeftijd van circa 20 maanden tot 48 maanden, de peuters.

De Spetters bestaat uit maximaal 8 kinderen in de leeftijd vanaf circa 10 weken tot circa 30 maanden, deze groep is ingericht voor zowel de allerkleinsten als de dreumesjes die al meer uitdaging kunnen gebruiken.

Beroepskracht -kind ratio (BKR)
Wij hanteren hierin de nieuwste richtlijnen van de GGD.
Het aantal groepsleidsters wordt bepaald aan de hand van een gemiddelde waarbij naar boven mag worden afgerond.

Open Deuren Beleid
Wij werken met het zogenaamde Open Deuren Beleid, dit wil zeggen dat de kinderen ook regelmatig even mogen spelen of kijken op de andere groep, ook spelen de kinderen regelmatig samen buiten. Tijdens vakanties of dagen waarop er minder kinderen op de groepen aanwezig zijn kunnen wij de groepen samenvoegen.

Wij werken met twee groepen zodat wij de allerkleinsten extra aandacht kunnen geven, op de spettergroep zijn dan ook gespecialiseerde medewerksters aanwezig die speciaal opgeleid zijn voor de verzorging van baby’s. De kanjergroep biedt vooral veel uitdaging voor de peuters, dagelijks worden er vele activiteiten aangeboden o.a. uit ons VVE programma Uk en Puk.

Daarnaast beschikken we over een extra speelruimte. Deze ruimte kan voor kinderen van elke leeftijd gebruikt worden en beschikt over een keuken. Zo staan hier regelmatig klim- en klautermaterialen, maar we kunnen hier ook knutselen, bouwen en andere leuke activiteiten doen.

De invloed van de groep
Wij zijn van mening dat de groep waarin uw kind zich bevindt, een belangrijke bijdrage kan leveren aan onder andere zijn sociale ontwikkeling. Doordat kinderen van elkaar leren door samen te spelen, naar elkaar te kijken, elkaar te imiteren en conflicten op te lossen worden zij gestimuleerd op verschillende ontwikkelingsgebieden.

Buitenspelen
Het Helpernest beschikt over een mooie buitenspeelruimte, het buitenspelen is een belangrijk onderdeel van onze pedagogische visie.

In het kort

  • Twee groepen met vaste medewerksters
  • Pedagogisch medewerker kind ratio
  • Open Deuren Beleid
  • Leren door samen te spelen
  • Buitenspelen