Nationale Modderdag

29 juni is het nationale modderdag. De kinderen hebben veel plezier en mogen heerlijk vies worden. Ze stampen o.a. met hun blote voetjes in de modder en maken heksensoep, ook de zandbak is een grote modderpoel. Daarna een lekkere douche en de kinderen kunnen weer lekker schoon naar huis. Op het Helpernest de hele week Modderactiviteiten!!!

Puk thema Verkeer

Het thema verkeer is afgesloten. We hebben de laatste 6 weken veel activiteiten gedaan. In de tuin werd een echte rode bus gebouwd en geverfd en er was zelfs een circuit! De kinderen mochten fietsen en leerden zo ook de verkeersborden kennen. Wanneer het circuit goed werd afgelegd konden de kinderen hun rijbewijs halen. Begin juli starten we met een nieuw thema met Puk Oeff wat is het warm! Achter de login voor ouders kunt u weer de foto’s vinden van het thema Verkeer.

Schoolreisje Sprookjeshof

Afgelopen vrijdag was het weer zover. Met een grote groep kinderen, ouders en leidsters gingen we op stap naar het Sprookjeshof in Zuidlaren. Het weer was stralend en we hebben allemaal genoten van de gezellige ochtend. Na het spelen en bezoek aan het sprookjesbos was het tijd voor patatjes en een ijsje. Moe en voldaan gingen we daarna terug naar huis of het Helpernest.

Foto's achter de login voor ouders!

Ouderavond 16 juni

Dinsdag 16 juni a.s. organiseren we samen met onze oudercommissie een ouderavond.Programma van deze avond:

  • Inloop vanaf 19.30 uur

  • 19.45 – 20.00 filmpje helpernest

  • 20.00 – 20.45 voorlichting logopediepraktijk Groningen-Zuid

  • 20.45 – 21.15 oudercommissie oude en nieuwe leden + stellingen


Opgave voor 12 juni.

Puk verkeer

Op dit moment werken we met het nieuwe Puk thema Verkeer. De peuters mochten zelf al een bus verven, hiermee doen we tal van activiteiten de komende weken.

Ook werd er een heus circuit uitgezet in de tuin en konden de kinderen hun rijbewijs halen. Verder lezen we voor uit het boek de Rode bus, leren we wat verkeersborden zijn, zingen we liedjes zoals "de wielen van de bus" etc.etc. Binnenkort weer foto's voor ouders op de website.